Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Waarom de interne cloud het aflegt tegen de publieke cloud

Waarom de interne cloud het aflegt tegen de publieke cloud
29 January 2018 13:01 uur

De kosten van het draaien van je eigen cloud wegen niet op tegen de voordelen van de publieke cloud. En dat gaan veel bedrijven dit jaar zich realiseren.

In het komende jaar zullen we weer meer cloudimplementaties zien dan in vorige jaren. Steeds meer CIO’s worden geplaagd door de enorme kosten van het managen van de infrastructuur terwijl ze tevens te maken hebben met grote kosten in het leveren van beschikbaarheid, security en performance. De cloud wordt zo steeds moeilijker te vermijden. Met een op volle toeren draaiende economie kunnen bedrijven blind worden voor inefficiëntie en de werkelijke kosten van de infrastructuur. Maar het is nu toch echt tijd om de juiste beslissing te maken en de kosten en operationele risico’s te verlagen.

Bedrijven realiseren zich dat interne clouds niet het antwoord zijn.

In de laatste paar jaren hebben diverse bedrijven besloten hun datacenters te virtualiseren om makkelijker en sneller toegang tot de infrastructuur te leveren aan hun ontwikkelaars. Dat is een goed idee en heeft een belangrijke impact op de snelheid waarmee ontwikkelaars kunnen werken. Maar bedrijven beginnen zich te realiseren dat het draaien van een hybride infrastructuur niet noodzakelijkerwijs goedkoper is voor het bedrijf. Zelfs nu ontwikkelaars sneller toegang hebben tot de infrastructuur blijven andere kosten bestaan. De gevirtualiseerde infrastructuur kan bijvoorbeeld leiden tot centralisatie. In het geval van een uitval van de infrastructuur worden dan meerdere services en applicaties getroffen. Bron: cio.nl 29-1-18 Lees verder>>>>

  • ISPConnect
  • Nederland ICT