Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Wat je moet weten over managed security services

Wat je moet weten over managed security services
20 April 2018 04:52 uur

Recent onderzoek, waaraan meer dan 900 mkb-bedrijven meededen, uitgevoerd in opdracht van  Kaseya, toont aan dat veel IT-managers het belang van IT-security nog steeds onvoldoende inzien. Zo blijkt uit het onderzoek dat de meeste bedrijven het belangrijker vinden om IT-projecten op tijd af te ronden en IT-kosten te verminderen, dan om een goed beveiligd bedrijfsnetwerk te creëren.

Mkb-bedrijven die wel aandacht besteden aan security, maar dit niet in huis kunnen beheren, zien managed services vaak als de beste optie om hun organisatie te beschermen. Vandaar dat steeds meer managed service providers (MSP’s) deze uitdaging aangaan en managed security services toevoegen aan hun oplossingenportfolio.

De verkeerde focus

Het eerdergenoemde onderzoek wijst uit dat van de mkb-bedrijven waarvan de IT-afdeling efficiënt opereert, slechts 21 procent security als zijn grootste issue ziet. Een verrassend percentage, aangezien veertig procent van het totale aantal respondenten aangeeft dat compliance en security in 2018 de op-één-na belangrijkste technologische uitdagingen vormen.

Ook blijkt uit het onderzoek dat veel bedrijven nog steeds moeite hebben het meeste uit hun IT-mogelijkheden te halen. Zo focust 83 procent zich nog op dagelijkse taken omtrent IT-beheer – oftewel taken die tijdrovend zijn en handmatig plaatsvinden – in plaats van complete en goed afgestemde processen te implementeren. Bron: techzine.nl 19-4-18 Lees verder>>>>>

  • Nederland ICT