Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Ymere besteedt groot deel van ict uit aan KPN

Ymere besteedt groot deel van ict uit aan KPN
19 December 2018 08:55 uur

Woningcorporatie Ymere heeft het beheer van de werkplekken, de it-infrastructuur en de servicedesk voor vijf jaar uitbesteed aan KPN. Tien automatiseerders zijn overgestapt van de Amsterdamse woningcorporatie naar het ict-concern. Ymere verhuurt ruim zeventigduizend woningen in de Randstad en is een van de grotere corporaties in Nederland. De organisatie doet geen mededelingen over de waarde van de overeenkomst.

Ymere heeft gekozen voor het outsourcen omdat de organisatie flexibeler en wendbaarder wil zijn, zegt een woordvoerder. ‘De afgelopen jaren hebben we, om digitale stappen te zetten, flink moeten investeren in mensen en middelen. Dit terwijl ict niet onze kerntaak is. Het verhuren van sociale huurwoningen aan mensen met een bescheiden inkomen in de metropoolregio Amsterdam is dat wel. Daar willen we ons op concentreren.

In het kader van de uitbestedingsovereenkomst houdt Ymere zelf de regie op het informatiemanagement. Verder blijft het applicatiebeheer bij de woningcorporatie: Ymere vervangt zijn op SAP-draaiend enterpEnterprise Resource Planning. Vaak complexe computerprogrammatuur waarin volledige bedrijfsprocessen zijn vastgelegd en informatie benodigd om bedrijfsprocessen te kunnen uitvoeren wordt vastgelegd en verwerkt.rise resource systeem (erp) door Tobias AX (een Microsoft Dynamics Axapta-oplossing) van Aareon. Bron: computable.nl 18-12-18 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT