Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Zware aanvallen op bijna alle bedrijven

Zware aanvallen op bijna alle bedrijven
04 December 2017 14:09 uur

Ruim drie kwart van alle bedrijven is in het derde kwartaal van dit jaar getroffen door zware aanvallen. Hardnekkige botinfecties en een toename van geautomatiseerde malware vormen hierbij belangrijke aanvalswapens. Bovendien detecteerde een kwart van de bedrijven mobiele malware.

Dat blijkt uit het Global Threat Landscape Report van beveiliger Fortinet. 

Veel bedrijven zagen een deel van hun systemen na malwareinfecties opgenomen in botnets. Opmerkelijk is dat die botnetinfecties in veel gevallen terugkeerden. De onderzoekers van Fortinet gaan er van uit dat een deel van de organisaties geen zich hadden op de totale omvang van de oorspronkelijke infectie. Of ze werden opnieuw met dezelfde malware besmet, wat niet pleit voor hun beveiligingsmaatregelen.

Fortinet noteerde bij 79 procent van de bedrijven minstens één zware aanval in de afgelopen maanden, maar gemiddeld ging het 153 aanvallen per organisatie. De onderzoekers constateren dat nog zeer veel al lang bekende lekken, waar al lang patches voor bestaan, nog altijd de belangrijkste toegangspoorten vormen voor criminelen. Dat betekent dat veel organisaties nog altijd niet of niet goed genoeg patches doorvoeren. Bron: agconnect.nl 4-12-17 Lees verder>>>>

  • ISPConnect
  • Nederland ICT