Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Business Intelligence (BI)

Business Intelligence (BI) softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden is softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden die gemaakt is om belangrijke informatie uit een grote hoeveelheid gegevens te halen. Big Data als trend speelt daarbij een belangrijke rol. Wij als gebruikers van geautomatiseerde diensten slaan steeds meer informatie op. Dit doen wij privé (denk even aan de Social Media), maar ook binnen bedrijven, overheden en instellingen.

Deze enorme hoeveelheid data bevat belangrijke bedrijfsgegevens die alleen bedrijfsinformatie kunnen worden wanneer zij uit de brei aan data gehaald kunnen worden. Daarom zijn bij BI onder andere reporting en analytics belangrijke elementen.

In de traditionele IT waren er al BI softwarepakketten die reporting en analytics op complexe databases konden (en kunnen) uitvoeren. Vandaag de dag zijn er BI oplossingen ‘in de cloud’ die zowel informatie die lokaal opgeslagen is kan bewerken als ook informatie die in de cloud staat.

Omdat steeds meer kleine en middelgrote (MKB) bedrijven en kleine en middelgrote overheden en instellingen ook grote hoeveelheden data produceren komt BI nu naar dit segment. In dit geval geen complexe softwarepakketten, maar handige tools en reporting, onder andere gebaseerd op Microsoft Excel, die zelfs niet specialisten kunnen gebruiken. Power BI voor Microsoft Office365 is daar een goed voorbeeld van.

Definities

  • Nederland ICT