Content Management System (CMS)

Content Management Systemen zijn een van de vroegere cloud diensten. Veel organisaties gebruiken al jaren zo’n dienst zonder zich te realiseren dat het cloud is. Een CMS wordt vaak ingezet om de inhoud van websites te beheren. De softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden daarvoor is niet geïnstalleerd op uw systemen maar op het platform waar de website draait. U werkt ermee via het internetEen zeer groot openbaar netwerk van samenwerkende computers, vaak verward met het World Wide Web (www) en daarmee voldoet zo’n vorm van CMS aan alle vormen van Cloud ComputingHet op aanvraag via het internet beschikbaar stellen van rekenkracht, opslag, beveiliging, software en gegevens. De gebruiker van informatie is niet verantwoordelijk voor de hardware en software en neemt automatisering als een dienst af..

CMS als cloud dienst wordt vandaag de dag ook gebruikt voor het beheren en beheersen van grote hoeveelheden informatie en borduurt daarmee voort op meer traditionele DMS (Document Management Systemen) cloud diensten.