Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Database

Een database is een grote maar slimme ‘bak’ met informatie. Vergelijk het met de ouderwetse kaartenbak van vroeger. Database softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden (zoals Oracle of Microsoft SQL) wordt vaak gebruikt als basis voor diverse softwaretoepassingen zoals ERPEnterprise Resource Planning. Vaak complexe computerprogrammatuur waarin volledige bedrijfsprocessen zijn vastgelegd en informatie benodigd om bedrijfsprocessen te kunnen uitvoeren wordt vastgelegd en verwerkt. of CRMCustomer Relationship Management. De computerprogrammatuur waarmee relaties (klanten) beheerd kunnen worden systemen.

Een generiek kenmerk van databases en databasesoftwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden is dat deze veelal moeilijk te implementeren en te onderhouden zijn. Een kleine wijziging kan namelijk al grote gevolgen hebben voor de bovenliggende software waarvoor zij de basis is. Daarnaast zijn databases vaak duur.

Als gebruikerEen persoon of een apparaat dat gebruik maakt van automatiseringsdiensten van ICT wilt u uitsluitend uw softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden of informatiesystemen gebruiken. Het instellen en onderhouden van databasesoftware is een ‘noodzakelijk kwaad’ dat veel kennis vraagt. Die service kunt u dus afnemen bij een cloud serviceEen service die beschikbaar wordt gesteld via Cloud Computing provider die dat veel praktischer en voordeliger kan organiseren dan dat u dat vaak kunt. U onderhoudt dan uitsluitend de informatie in de database.

Definities

  • Nederland ICT