Electronic Commerce Platform (ECP)

ECP (Electronic Commerce Platform Nederland) is een Nederlands platform dat als doel heft de maatschappelijke toepassing van informatietechnologie te bevorderen. Omdat cloud computingHet op aanvraag via het internet beschikbaar stellen van rekenkracht, opslag, beveiliging, software en gegevens. De gebruiker van informatie is niet verantwoordelijk voor de hardware en software en neemt automatisering als een dienst af. als methode om ICT services naar de gebruikerEen persoon of een apparaat dat gebruik maakt van automatiseringsdiensten van deze services te leveren vandaag de dag gemeengoed is speelt ook cloud computingHet op aanvraag via het internet beschikbaar stellen van rekenkracht, opslag, beveiliging, software en gegevens. De gebruiker van informatie is niet verantwoordelijk voor de hardware en software en neemt automatisering als een dienst af. een rol binnen het ECP.

Binnen het platform nemen zowel particuliere vertegenwoordigers, overheid, bedrijfsleven en leveranciers deel.