Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Escrow

Escrow is eigenlijke een bredere term van Cloud of ICT gerelateerd alleen. Feitelijk staat Escrow voor de zekerstelling van een leverancier aan een afnemer via een onafhankelijke derde partij. In het geval van cloud diensten denkt u daarbij aan het beschikbaar stellen van broncodes van softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden en toegangscodes van cloud diensten aan een afnemer via bijvoorbeeld een notaris. De ‘in Escrow’ in bewaring gestelde informatie dient als zekerheidsstelling aan u als afnemer van een cloud dienst dat in geval van een faillissement van de cloud leverancier u in elk geval uw belangrijke bedrijfsdata uit de cloud kunt halen.

Sommige aanbieders van cloud diensten hebben die zekerheidsstelling anders opgelost door bijvoorbeeld een Stichting op te richten waar een hoeveelheid geld in beschikbaar is om de cloud dienst door te laten draaien in geval van een faillissement. De constructie is dan anders, het doel en resultaat hetzelfde.

Wanneer een cloud aanbieder niet een dergelijke zekerheidsstelling aan u kunt bieden dan is het raadzaam om op een andere wijze garanties af te spreken en zeker te stellen dat u in het geval de cloud dienst er niet meer is in elk geval bij de voor u belangrijke informatie kunt komen. Anders betekent een faillissement van een cloud aanbieder bijna zeker tegelijk uw ondergang (helaas).

Definities

  • Nederland ICT