Managed Desktop

Managed DesktopDe dienst waarbij de besturing en de software voor gebruik van automatisering op een werkplek als beheerde dienst via het internet beschikbaar wordt gesteld, of in goed Nederlands ‘de beheerde werkplek’ is een vorm van cloud computingHet op aanvraag via het internet beschikbaar stellen van rekenkracht, opslag, beveiliging, software en gegevens. De gebruiker van informatie is niet verantwoordelijk voor de hardware en software en neemt automatisering als een dienst af. die zich volledig richt op de werkplek. Bij managed desktopDe dienst waarbij de besturing en de software voor gebruik van automatisering op een werkplek als beheerde dienst via het internet beschikbaar wordt gesteld kiest u voor eenvoud in beheer van de werkplekken. Daar is wel een ICT Infrastructuur in de cloud voor nodig. Binnen die omgeving (vaak Private CloudDe Cloud Computing dienst waarbij de Cloud Services zijn ingericht voor gebruik door ��n gebruiker of ��n groep van gebruikers. Kenmerkend is dat de onderliggende hardware en software niet gedeeld wordt met externe gebruikers / IaaS / PaaS) zijn de besturingssystemen en programma’s van de gebruikers geïnstalleerd. Dit geheel wordt als een dienst geleverd via het internetEen zeer groot openbaar netwerk van samenwerkende computers, vaak verward met het World Wide Web (www) aan de gebruikerEen persoon of een apparaat dat gebruik maakt van automatiseringsdiensten. De feitelijke gebruikerEen persoon of een apparaat dat gebruik maakt van automatiseringsdiensten merkt weinig anders aan zijn of haar omgeving dan in een traditionele situatie. Bij de managed desktopDe dienst waarbij de besturing en de software voor gebruik van automatisering op een werkplek als beheerde dienst via het internet beschikbaar wordt gesteld is eveneens het volledige beheer over het apparaat en de werking daarvan uitbesteedt aan een cloud provider.

Managed desktop kent vele voordelen. Door de wijze van inrichting van het principe kan een gebruikerEen persoon of een apparaat dat gebruik maakt van automatiseringsdiensten feitelijk op elke PC, laptop of tablet met een internetverbinding zijn of haar eigen vertrouwde programma’s met persoonlijke instellingen gebruiken. Daarnaast heeft u geen zorgen meer over de werkplekken. Apparaat kapot? Eenvoudig in de winkel om de hoek ,of bij uw cloud dienstverlener, een nieuw apparaat halen. Vervolgens uw internetverbinding maken en uw medewerkers kunnen weer verder.

Exclusief desktops, notebooks, tablets
Managed Service Providers die complete beheerde desktops aanbieden exclusief desktops, tablets en notebooks concentreren zich uitsluitend op de dienst. U dient dan zelf te zorgen voor de apparaten voor de gebruikers van de beheerde desktop, zoals desktop computers, notebooks of tablet computers.

Inclusief desktops, notebooks, tablets
Wanneer een aanbieder van een Managed DesktopDe dienst waarbij de besturing en de software voor gebruik van automatisering op een werkplek als beheerde dienst via het internet beschikbaar wordt gesteld ook de hardwareDe verzameling aan apparatuur waarop software is ge�nstalleerd om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden (apparaten) aanbiedt waarop u de managed desktopDe dienst waarbij de besturing en de software voor gebruik van automatisering op een werkplek als beheerde dienst via het internet beschikbaar wordt gesteld (beheerde desktop) gebruikt heeft dit een aantal voordelen. Zo heeft u voor slechts één maandbedrag niet alleen de dienst maar ook de apparaten, inclusief bijvoorbeeld een garantie als een omruilservice in het geval van een defect. Daarnaast weet u zeker dat de dienst werkt op de hardwareDe verzameling aan apparatuur waarop software is ge�nstalleerd om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden en hoeft u niet zelf op pad om computers, notebooks of tablets te kopen.