Multi-tenant cloud

De multi-tenant cloud is een private cloudDe Cloud Computing dienst waarbij de Cloud Services zijn ingericht voor gebruik door ��n gebruiker of ��n groep van gebruikers. Kenmerkend is dat de onderliggende hardware en software niet gedeeld wordt met externe gebruikers omgeving waarbij de onderliggende hardwareDe verzameling aan apparatuur waarop software is ge�nstalleerd om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden versneden wordt over diverse klanten. Daarmee lijkt het sterk op de publieke cloud die van hetzelfde principe uitgaat. Toch is er een verschil. Waar bij publieke cloud diensten, van grote vaak internationale aanbieders, sprake is van een standaard aanbod is de multi-tenant cloud vaak in beperkte mate aan te passen. Daarnaast biedt de multi-tenant cloud vaak meer functionaliteit dan de publieke cloud, zoals een databaseserver of applicatieserver. De multi-tenant cloud kennen we ook onder de naam community cloud wanneer deze toegepast wordt bij versnijding onder verschillende organisaties die een gemeenschappelijke deler hebben (zoals liefdadigheidsinstellingen, branches en dergelijke).