Total Cost of Ownership vs. traditioneel

Er zijn online tientallen rekenmodellen te vinden die een vergelijk maken tussen de kosten van een traditionele ICT inrichting en de kosten van het gebruik van Cloud ComputingHet op aanvraag via het internet beschikbaar stellen van rekenkracht, opslag, beveiliging, software en gegevens. De gebruiker van informatie is niet verantwoordelijk voor de hardware en software en neemt automatisering als een dienst af.. En zoveel rekenmodellen, zoveel verschillende uitkomsten. Dit komt omdat in sommige modellen niet alle kosten worden meegerekend, zoals daar zijn de kosten van ICT personeel, afschrijving, stroom, vloeroppervlak en meer.

Wanneer u echt een één op één vergelijking zou maken van alle kosten die bij een bepaald stuk informatievoorziening horen dan zult u merken dat Cloud ComputingHet op aanvraag via het internet beschikbaar stellen van rekenkracht, opslag, beveiliging, software en gegevens. De gebruiker van informatie is niet verantwoordelijk voor de hardware en software en neemt automatisering als een dienst af. de Total Cost of Ownership van automatiseringHet principe en proces waarbij gegevens via computers en software op een automatische wijze worden verwerkt, opgeslagen en beschikbaar gesteld aan de gebruiker een flink stuk omlaag brengt.

Afgezet tegen de complexe rekenmodellen om dit te staven is de reden heel eenvoudig; een gespecialiseerde organisatie die haar specialisme grootschalig inzet kan een dienst altijd voordeliger leveren dan wanneer u het voor eigen kosten en risico zou doen. Was dit namelijk niet het geval, dan had u als organisatie wel uw eigen energiecentrale, uw eigen waterzuivering, uw eigen betonfabriek om uw bedrijfspand te bouwen en eigen stratenmakers in dienst.