Welke soorten cloud leveranciers zijn er?

Hosters

Een Cloud Hoster is een dienstverlening die uitsluitend diensten of softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden host (letterlijk huisvest). Deze aanbieders bemoeien zich dus niet met de werking van de bovenliggende systemen of softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden, die blijven uw verantwoordelijkheid. Veel hosters zien we binnen datacenter diensten en datacenter aanbieders. Populaire vormen van Cloud ComputingHet op aanvraag via het internet beschikbaar stellen van rekenkracht, opslag, beveiliging, software en gegevens. De gebruiker van informatie is niet verantwoordelijk voor de hardware en software en neemt automatisering als een dienst af. onder de hosters zijn Infrastructure as a ServiceDe Cloud Computing dienst waarbij de hardware als dienst via het internet beschikbaar wordt gesteld (IaaS) en Platform as a ServiceDe Cloud Computing dienst waarbij de hardware en het besturingssysteem als dienst via het internet beschikbaar wordt gesteld (Paas).

Brokers

Een Cloud Broker is ‘een derde partij’ die optreedt als intermediair tussen de aanbieder en de afnemer van een cloud dienst. Brokers komt u voornamelijk tegen in het enterprise segment waar een grote afnemer cloud diensten van verschillende aanbieders afneemt. Een broker kan daar een zinvolle intermediair zijn om alle wensen, behoeftes en inrichtingseisen van en tussen alle betrokken partijen af te stemmen en te regelen.

Providers

Een Provider (Cloud ServiceEen service die beschikbaar wordt gesteld via Cloud Computing Provider, CSP) is een aanbieder van een dienst. Veelal vindt u onder de providers de SaaS (SoftwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden as a Service) aanbieders zoals Amazon, Google en Microsoft, maar ook Exact Online bijvoorbeeld. Deze aanbieders ‘providen’ u de dienst, letterlijk vertaald ‘aanbieden’. Daarnaast zijn er aanbieders van infrastructuren (IaaS) en platformen (PaaS) die deze oplossing als een dienst leveren en daarmee eveneens Providers zijn.